Analyse Happy

Karakteranalyse Happy

 

 

Profiel: recht:

Wijst meestal op een ongecompliceerd dier

Kaken: medium:

Gemiddelde intelligentie

Snuit: schuin aflopend:

Wijst op paarden die soms nieuwe mensen/ruiters uit kunnen proberen om erachter te komen waar leiderschap en grenzen liggen

Mond: vrij kort:

Deze paarden kunnen soms wat inflexibel zijn. het is vaak moeilijk om voor zulke paarden een bit te vinden dat echt comfortabel ligt. Sommige paarden voelen zich dan ook prettiger bij een bitloze optoming

Lippen: goed gevormd:

Een teken van nadenken

Neusgaten: randen verfijnd:

Vriendelijk, bovenaan zijn de neusgaten in puntjes gedraaid, dit laat zien dat ze alleen meewerkend is wanneer degene die wat van haar wil eerlijk is en ze deze vertrouwd

Kin: rond en zacht:

Meestal ongecompliceerd

Ogen: in verhouding met de rest van haar hoofd wat aan de kleine kant:

Ook dit kan wijzen op wat inflexibel gedrag, tevens presteren ze slecht onder druk en dan worden ze onwillig.

Van voren gezien zijn haar ogen mooi zichtbaar, dit maakt haar zelfbewust

Oren: recht omhoog:

Energiek, kan heftig worden

Kruinen:1:

Meestal ongecompliceerd maar dit heeft minder invloed op de persoonlijkheid dan een meer gecompliceerdere kruin

Dit was het eerste gedeelte van de analyse van Happy. Ze heeft een mooie gemiddelde intelligentie en over het algemeen werkt het zo bij dit soort paarden, dat wanneer ze dingen rustig en op een leuke manier aangeleerd krijgen, ze het een volgende keer vaak ook goed blijven doen.

Het tegenovergestelde is wanneer men te snel wil, en het voor het paard even onduidelijk is, dan zou ze onzeker kunnen worden en daaruit kan inflexibel gedrag ontstaan.

Mocht je dus een keer ergens tegenaan lopen dat deze reactie ontstaat, kijk dan goed naar de oorzaak, misschien is de reactie gemakkelijk terug te draaien wanneer je even rust inbouwt en het op een andere manier vraagt aan haar of het gevraagde even in stukjes bouwt.

Happy heeft een goede leider nodig. Iemand die eerlijk en consequent is, maar ook zacht en gevoelig.

Wanneer grenzen onduidelijk zijn en het leiderschap is maar vaag dan zal ze snel grenzen op gaan zoeken. Dit is puur wat haar instinct haar ingeeft.

Als het leiderschap echter helemaal stabiel en eerlijk is zal ze zich hier gewoon bij neerleggen en het accepteren. Dan vind ze het juist fijn om zo'n goede leider, die voor veiligheid zorgt, te volgen.

Afwisseling is belangrijk, paarden die vele uren per dag op stal staan gaan zich al snel vervelen en kunnen ondeugden gaan ontwikkelen die we liever niet zien. Elk paard lijkt op te bloeien/te genieten van leven in een kudde, of anders in ieder geval af en toe contact te hebben met soortgenoten waarmee ze samen kunnen bewegen en kroelen. Dit voorziet ze enorm in de behoefte aan afwisseling.

De wat korte mondspleet is iets dat me enorm opvalt aan het hoofd van Happy. Ik ken slechts enkele paarden die dit hadden en soms vertoonden zij wat inflexibel gedrag. Toch leek dit goed onder controle te houden te zijn wanneer leiderschap en werk in een goed stabiel evenwicht waren.

Ik heb een aantal paarden gekend met zo'n korte mondspleet die zich prettiger voelden bij een bitloze optoming.

Sommige bitten kunnen namelijk erg trekken in de mondhoeken wanneer de mond zo gebouwd is en wanneer hier ook nog druk van de teugels bij komt kan het erg pijnlijk en onprettig worden voor het dier.

Je zou dan verzet tegen het hoofdstel kunnen krijgen of een paard dat zijn hoofd veel omhoog gooit waardoor de zogenaamde hertenhals snel ontstaat. Ik zie dit niet terug op de foto's van de bouw dus ik ben erg benieuwd of je het probleem van haar mond wel herkend, of dat je bewust of onbewust toch een fijn en goed bit voor haar hebt kunnen vinden dat geen onprettig gevoel in haar mond bezorgd.

Happy is een nadenkend en vriendelijk paard. Eerlijkheid en vertrouwen zijn echter hele belangrijke dingen voor haar. Wanneer je zelf een dag niet eerlijk zou zijn werkt ze lang niet zo prettig mee als wanneer dat wel het geval is.

Ook bij andere mensen dan jou zal ze aanvoelen of er eerlijkheid en oprechtheid in het spel is. Wanneer dit niet het geval is zal ze niet zo vriendelijk meewerken met die mensen.

Haar ogen vind ik ook een verhaal apart. De rest van haar hoofd heeft best mooi verfijnde vormen maar haar ogen zijn in verhouding met de rest van haar hoofd wat aan de kleine kant.

Wanneer ze diep zouden liggen is het vaak een teken van pijn, dat zie ik gelukkig niet.

Toch gaat er bij mij wel altijd even een belletje af van he is er niet wat aan de hand? Misschien voelde ze zich ten tijde van de foto's niet helemaal super of was er iets anders dat je weet.

Op de foto vanaf de voorkant genomen lijkt haar oog wel groter maar ik meen dat deze foto ook ouder was.

In ieder geval laat het kleinere oog bij mij een indruk van wat verlegenheid achter en zich niet helemaal 100% laten zien.

Misschien mag ze wat meer open, expressiever en extraverter worden maar ze zou niet het eerste paard zijn wat zo reageert op foto's maken en een fotosessie en dat enkele minuten daarna wel weer helemaal open is.

Alsof ze even voelen dat alle aandacht op hen gericht is en dat er iets van ze verlangt wordt. Maar omdat ze het even niet begrijpen kan het oog wat kleiner gezet worden met een meer bezorgde/vragende blik.

Haar oren staan namelijk recht omhoog, deze laten dus zien dat ze eigenlijk energiek hoort te zijn en vaak zie je hierbij in combinatie ook een groter oog.

Ik ben dus erg benieuwd wat je hier zelf over te vertellen hebt.

Bij haar oren komt ook heftig gedrag naar voren. Dit is geen echt persoonlijkheidstrekje van haar maar zou een reactie kunnen zijn die je op gang kan brengen.

Ze zou heftig gedrag kunnen gaan vertonen wanneer ze erg onder druk wordt gezet of bijvoorbeeld hard en oneerlijk zou worden behandeld. Eerder in de analyse zei ik ook al dat je dan een minder vriendelijke Happy tegenover je zou krijgen.

Ze is mooi zelfbewust en komt dus over als een paardje dat weet wat ze wil en waar ze voor staat. Door haar leeftijd heeft ze al veel ervaring en zal ze 9 van de 10 keer ook gelijk hebben in wat wel en niet goed voor haar is. Vaak zie je dan toch ook wel dat ze iets vast kunnen zitten in hun eigen gewoontes en dat het moeilijk is deze te doorbreken. Met creativiteit en een stabiel leiderschap maak je echter een goede kans.

De foto's van haar bouw laten geen afwijkingen zien die haar persoonlijkheid negatief zouden kunnen beïnvloeden. Toch lijkt de plek bij haar lendenen, bovenop haar nieren dus, de plek waar ze, als ze spanning heeft, het daar opslaat/vast houdt.

Het kan voor haar erg prettig zijn wanneer je dit zachtjes masseert. Met masseren bedoel ik dan gewoon met warme handen iets harder aaien dan normaal, maar wel met hele rustige bewegingen en soms met de vingertoppen iets meer druk gebruiken. Ze zal dan zelf wel aangeven wat ze prettig vind en kan op die manier die plek lekker ontspannen.

Happy heeft een mooie persoonlijkheid. Een gevoelig zieltje dat door mensen snel verkeerd 'gelezen' kan worden.

Een goede vertrouwensband, eerlijkheid en respect zijn de sleutelwoorden om iets heel moois met Happy op te kunnen bouwen.

 

Karakteranalyses.nl 2008-2013 © All Rights Reserved