De mond

De mond

 

Dit dier heeft een erg lange mond. Dit kan je zien doordat de mondspleet verder doorloopt dan waar de kin en de neusgaten zeg maar ophouden. Om het goed te kunnen zien heb ik de foto een stuk lichter gemaakt.

Een lange mond wijst op gevoeligheid en soms op zeer grote intelligentie. Deze paarden leren snel. Deze combinatie van eigenschappen leidt er vaak toe dat het paard verkeerd wordt begrepen of als moeilijk wordt beschouwd. Paarden die snel iets onder de knie krijgen maar desondanks steeds hetzelfde moeten doen, gaan zich al snel vervelen en gaan dan op zoek naar andere manieren om zichzelf te amuseren. Dit gedrag wordt vaak ten onrechte beschreven als 'eigenzinnig'.

 

Een korte mond kan duiden op wat inflexibiliteit en op een paard dat soms wat minder snel leert. Het is moeilijk om een comfortabel bit te vinden voor dergelijke paarden en soms voelen ze zich prettiger met een bitloze optoming.

 

Bij dit paard kan je als het ware een lijn trekken van de bovenkant van de neusgaten, naar het einde van de mondspleet en dan naar het einde van de kin. Als dit kan is er sprake van een mond van gemiddelde grootte, ookwel de medium mond genoemd. Dit verteld je niks bijzonders over de persoonlijkheid van het paard en er moet dus gekeken worden naar overige eigenschappen.

 

Karakteranalyses.nl 2008-2013 © All Rights Reserved