De kin

De kin

 

Deze kin is rond en zacht, iets wat meestal voorkomt bij paarden die ongecompliceerd zijn. Toch kunnen andere kenmerken hele andere betekenissen hebben waardoor dit veel minder op zal gaan voor de persoonlijkheid.

 

Deze kin is puntig. Wanneer een paard met zo'n kin nerveus of onzeker wordt kan de kin hard worden. Wanneer dit gebeurd kan het dier even niks leren of opslaan. Het lijkt eigenlijk alsof er even een knopje omgaat en ze niet helemaal op deze wereld zijn. Vaak gaat het gepaard met heftiger gedrag. Mensen die gaan vechten met dit gedrag maken alles alleen maar erger en het zal geen positief effect hebben op de band tussen hen. Het beste kan je het paard even laten uitrazen en dan rustig kalmeren, een goede leider zijn dus. Het paard kalmeert dan het snelst en wanneer de kin weer zacht is kan het paard gewoon verder leren. Vaak kan je gewoon verder gaan waar je gebleven was tenzij jouw handelingen de oorzaak waren voor het hard worden van de kin.

 

Deze kin is erg vlak. Het kan wijzen op grote intelligentie en wanneer dit soort intelligente paarden verkeerd begrepen wordt krijgt het ten onrechte de naam 'moeilijk'.

 

De kin van dit paard is vrij complex. Je ziet dat de kin duidelijk is afgescheiden van de onderlip en het staat vaak voor een gecompliceerder karakter (Het paard op de foto heeft echter prachtige overige kenmerken dus ik denk dat het bij dit dier juist iets extra's aan de persoonlijkheid toevoegd)

 

Dit veulen heeft een zogenaamde dubbele kin. Dit zie je eigenlijk alleen bij hele slimme paarden en in het geval van dit veulen betekend het dat er een erg hoge aanleg is voor het ontwikkelen van een bovengemiddelde intelligentie.

 

Karakteranalyses.nl 2008-2013 © All Rights Reserved