Benodigdheden

Benodigdheden

 

 

Om een goede karakteranalyse te kunnen maken van een paard heb ik in totaal 3 foto's nodig.

 

Het gaat om 2 hoofdfoto's van het paard. Ze moeten echt typerend zijn en moeten dus in ontspannen toestand genomen zijn. Foto's van een paard dat net gerend of geslapen heeft zijn voor mij onbruikbaar, net als foto's waarbij het paard eten of een bit in zijn mond heeft. Een halster mag wel om op de foto's mits het niet te veel vormen bedekt.

 

Voorbeelden:

 

 

De foto van de voorkant van het hoofd: belangrijk is dat de oren goed naar voren staan en dat ook de kruin (die meestal tussen de ogen ligt) goed zichtbaar is (anders heb ik hier een aparte foto van nodig). De foto moet echt recht van de voorkant genomen zijn. Foto's die schuin van de zij- of onderkant zijn gemaakt zijn voor mij niet bruikbaar. Wanneer het paard een grote voorpluk heeft is het makkelijker om die even achter het halster te schuiven, op deze manier zijn dan alsnog alle vormen goed zichtbaar.

De foto van de zijkant van het hoofd: ook hier is het erg belangrijk dat de foto recht van de zijkant is genomen. Anders genomen foto's zijn voor mij niet bruikbaar. Let erop dat het paard zijn ogen goed open heeft en dat de foto echt typerend is voor het dier.

 

De foto van de bouw: het paard moet aardig vierkant staan met het hoofd naar voren om zijn bouw goed te kunnen beoordelen. Alleen op deze manier kan ik spanningen waarnemen. Op de foto van de bouw mag het paard geen zadel of deken op hebben, een hoofdstel is hier niet erg.

 

Als je de juiste foto's van je paard hebt gemaakt dan kan je ze opsturen naar mijn mailadres info@karakteranalyses.nl Hierbij hoor ik ook graag de naam, leeftijd en het geslacht van je paard en hoe lang je het dier al hebt!

 

Karakteranalyses.nl 2008-2013 © All Rights Reserved